Επιτυχημένες αποτυχίες

Είναι μια χαρά να πεις στον εαυτό σου πως υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρει σε αυτό ή στο άλλο. Μερικές φορές προσπαθούμε τόσο πολύ, που ταυτιζόμαστε με το αποτέλεσμα του στόχου μας. Έτσι, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, πιέζουμε υπερβολικά τον εαυτό μας να παράγει μια προσπάθεια που τελικά μάς εξαντλεί σωματικά αλλά και ψυχικά.

Όταν παραδέχεσαι πως μπορεί να μην τα καταφέρεις, αποκαλύπτεται η εσωτερική γαλήνη. Μαθαίνουμε πώς να πετύχουμε εκείνο ή το άλλο αλλά κανένας δεν μάς μαθαίνει να νιώθουμε άνετα με τις αποτυχίες μας. Πως είναι εντάξει να μην τα καταφέρεις κι ας προσπάθησες.

Για σένα, τα έχεις καταφέρει ήδη. Κάθε φορά που προσπαθείς για κάτι, και μόνο η διαδικασία της προσπάθειας, σε στέφει νικητή. Σημασία έχει να ασχοληθείς με το παιχνίδι και όχι να το τερματίσεις.

Όταν ξεκινάς ένα νέο εγχείρημα, πες στον εαυτό σου πως ήδη έχει πετύχει το στόχο του. Ήδη τα έχει καταφέρει. Οι αποτυχίες είναι εκείνες που μας προσαρμόζουν και μάς εξελίσσουν. Είναι ο μεγαλύτερος καταλύτης της εξέλιξης στη Γη.

Και από την άλλη όμως… όταν είσαι ανοιχτός στις επιτυχίες αλλά και στις αποτυχίες, το Σύμπαν σε εκπλήσσει με ευχάριστο τρόπο 🙂

Με αγάπη,
Έλενα

error: Alert: Content is protected

Send this to a friend