13 συμβουλές για να είσαστε αυθεντικοί ενεργειακοί θεραπευτές

Αυτό το άρθρο το είχα γράψει όταν εξασκούσα το επάγγελμα του ενεργειακού θεραπευτή. Υπάρχει μεγάλη παρεξήγηση στο θέμα αυτό και οι γνώμες των εγώ πολλές. Οι περισσότεροι θεωρούν πως πρέπει κάποιος να εξασκεί το επάγγελμα αυτό χωρίς χρήματα. Ακολουθεί η άποψή μου στο θέμα αυτό.

_______________________

Είμαι σίγουρη πως σε πολλούς από εσάς έχει συμβεί να έχετε βοηθήσει κάποιον, να έχετε αφιερώσει χρόνο για να τον ακούσετε και να τον συμβουλέψετε και τελικά, όταν χρειαστήκατε τη βοήθειά του δεν τη λάβατε ποτέ. Ή να δώσατε τις καλύτερες υπηρεσίες σας σε άλλον και δεν λάβατε την αμοιβή σας ή ακόμη σας χρωστούν ή τελικά να «δαγκώνουν το χέρι που τους ταΐζει». Ο κόσμος είναι γεμάτος από τέτοιες ιστορίες, αλλά σήμερα θα μιλήσουμε για την ενεργειακή θεραπεία.

Πριν αρκετά χρόνια, αυτό συνέβαινε συνεχώς στη ζωή μου. Βοηθούσα τους άλλους χωρίς να συλλογίζομαι τις ώρες που ξόδευα στο τηλέφωνο, δεν έβαζα όρια και πάντα ήμουν πρόθυμη να ακούσω τον άλλον αφήνοντας ό,τι κι αν έκανα. Μόλις είχα αρχίσει το εσωτερικό μου ταξίδι και γεμάτη με ανιδιοτέλεια, αγάπη και ενθουσιασμό στην καρδιά, μοίραζα τα δώρα μου σε κάθε ευκαιρία.

Μετά από ένα χρόνο ξοδέματος της ενέργειάς μου, ένιωσα άδεια και δεν είχα όρεξη ούτε καν να βοηθήσω τον εαυτό μου. Τότε ξεκίνησα να λέω τα πρώτα «όχι» ή να σταματάω να σηκώνω τα τηλέφωνα με αποτέλεσμα πολλοί από όσους έχω βοηθήσει να «απαιτούν» κι άλλη βοήθεια ή να θυμώνουν.

Τότε συνειδητοποίησα πως είχα έλξει ενεργειακά βαμπίρ που δεν τους ενδιέφερε να αλλάξουν τον εαυτό τους αλλά κάποιος να τους ακούει… και για όσο κρατούσε η επικοινωνία, να αισθάνονται όμορφα.

Οι περισσότεροι ενεργειακοί θεραπευτές του πλανήτη έχουν περάσει αυτή τη φάση η οποία όμως αποτέλεσε πολύτιμο μάθημα για μένα και τώρα μπορώ να την μεταλαμπαδεύω, έχοντας εμπειρία από πρώτο χέρι. Είναι δύσκολο να βάζεις όρια όταν θέλεις να βοηθήσεις και να κάνεις τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος αλλά η εμπειρία μού έχει διδάξει πως όταν θες να σε σέβονται, πρέπει να σέβεσαι πρώτα τον εαυτό σου… πρέπει να βάζεις όρια. Με αυτό τον τρόπο πάντα θα προσφέρεις ποιοτικές υπηρεσίες με αγάπη.

Η κολακεία ή η ανάγκη να προωθήσει κάποιος ενεργειακός θεραπευτής τις υπηρεσίες του, είναι η μεγαλύτερη παγίδα του θεραπευτή. Εκεί τα όρια χάνονται.

Ένας ενεργειακός θεραπευτής που ζει με αυθεντικότητα, μαθαίνει να βάζει όρια με ευγενικό τρόπο. Τα δικά μου όρια τα έβαλα όταν άρχισα να διαθέτω επί πληρωμή τις υπηρεσίες μου και πάλι πήρε αρκετό καιρό, προσφέροντας από την άλλη δωρεάν έμπνευση και υλικό από την ιστοσελίδα μου.

Πριν χρόνια μού ήταν αδιανόητο να λάβω χρήματα γι’ αυτό που έκανα και το έκανα δωρεάν για πολύ καιρό. Προσφέροντας όμως δωρεάν τις υπηρεσίες μου, έμπαινα σε έναν αγώνα δρόμου για να καλύψω το χρόνο που πήρα από την οικογένεια και τη δουλειά που πλήρωνε τους λογαριασμούς μου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γεμίσω άγχος και η υγεία μου να αρχίσει να κλονίζεται.

Είναι όμως δύσκολο ο κόσμος να καταλάβει πως όλοι οι ενεργειακοί θεραπευτές χρειάζονται και να φάνε για να μπορούν να συνεχίσουν αυτό που προσφέρουν. Όλοι οι ενεργειακοί θεραπευτές έχουν λογαριασμούς και έξοδα. Ο κόσμος πιστεύει πως επειδή η ενέργεια είναι δωρεάν, χρειάζεται να κάνουν ενεργειακή θεραπεία δωρεάν. Αυτό δεν είναι ούτε λάθος ούτε και σωστό. Είναι θέμα οπτικής. Κάποτε είδα το παράδειγμα ενός ακριβού κομμωτή που έπαιρνε 150$ την ώρα ο οποίος όμως κούρευε μία φορά την εβδομάδα τους αστέγους δωρεάν. Όλοι μπορούν να προσφέρουν δωρεάν μέσα από οποιοδήποτε επάγγελμα. Και αντίστοιχα, όλοι μπορούν να εξαπατήσουν μέσα από ένα επάγγελμα, είτε είναι ενεργειακοί θεραπευτές είτε πουλάνε σάντουιτς στο δρόμο.

Αν αυτό που αγαπάς να κάνεις το κάνεις και επάγγελμα, γιατί η ενεργειακή θεραπεία να διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα;

Και όπως όλα τα επαγγέλματα, έτσι κι αυτό μπορεί να γίνεται με ηθική και αγάπη ή όχι.

Παρακάτω θα βρείτε 13 συμβουλές για να παραμείνετε αυθεντικοί όταν είσαστε ενεργειακοί θεραπευτές.

 1. Μη φοβάστε να βάλετε τιμή στις υπηρεσίες σας γιατί φοβάστε την απόρριψη ή την κριτική. Ο καθένας μπορεί να σας απορρίψει, είτε χρεώνετε είτε όχι. Ο καθένας θα μπορεί να σας κρίνει, είτε χρεώνετε είτε όχι.
 2. Έλκετε αυτό που είσαστε. Αν φοβάστε να ζητήσετε να πληρωθείτε για τις υπηρεσίες σας, θα έλκετε ανθρώπους που θα δυσκολεύονται να σας πληρώσουν.
 3. Όταν έρχονται σε εσάς για θεραπεία, δεν πληρώνουν την ενέργεια αλλά το χρόνο σας, τη μελέτη που έχετε κάνει και την επένδυσή σας σε χρόνο και χρήμα για να είσαστε σε θέση να βοηθήσετε τους άλλους. Είναι όπως το νερό: δεν πληρώνουμε το νερό αλλά την υπηρεσία που φέρνει το νερό στο σπίτι μας (ανθρώπινο δυναμικό, σωλήνες, συστήματα κλπ). Η ενέργεια όπως και το νερό και ο αέρας είναι δωρεάν.
 4. Ο ενεργειακός θεραπευτής είναι ένα νέο επάγγελμα και όπως όλα τα επαγγέλματα, πληρώνει φόρους και ΦΠΑ.
 5. Να είσαστε ξεκάθαροι στις συμφωνίες και πληρωμές σας. Προσωπικά μιλώντας, όταν έχω κάνει συμφωνίες να πάρω τα υπόλοιπα χρήματα «αργότερα», συνήθως δεν τα παίρνω κι ας έχω πληρώσει το ΦΠΑ. Είναι καλύτερα να λέτε «όταν μαζέψετε τα χρήματα, μπορούμε να προχωρήσουμε». Μη φοβάστε, ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται πραγματικά να βοηθηθεί, θα βρει τον τρόπο… και μη ξεχνάτε πως όλα γίνονται στην ώρα τους. Μη φοβάστε να είσαστε ακέραιοι και να ζητάτε να πληρωθείτε σωστά γι’ αυτό που προσφέρετε. Αυτό ήταν κάτι που έμαθα πριν λίγους μήνες. Μαθαίνω από τα «λάθη» και δεν τα επαναλαμβάνω. Αυθεντικός σημαίνει όταν κάποιος σού χρωστάει, να απελευθερώνεις, να συγχωρείς και να προχωράς.
 6. Να προσφέρετε πάντοτε κάτι δωρεάν. Συνήθως, όλοι οι ενεργειακοί θεραπευτές έχουν ιστοσελίδες που τις εμπλουτίζουν με άρθρα και χρήσιμες πληροφορίες γύρω από αυτό που κάνουν ή συμβουλές που βοηθούν ουσιαστικά τον αναγνώστη. Ή αν δεν έχετε ιστοσελίδα, να δίνετε λίγο παραπάνω χρόνο στο Θεραπευτή ή οτιδήποτε άλλο πιστεύετε. Παλαιότερα συνήθιζα να χαρίζω κρυστάλλους μετά τη θεραπεία.
 7. Βάζετε όρια στις σχέσεις σας με τους Θεραπευτές που έρχονται σε εσάς. Είναι εντάξει να σας πάρουν μετά ένα τηλέφωνο για μία επιπλέον συμβουλή… αλλά όταν αυτό γίνεται συνεχώς, βάλτε όρια. Αγόρασαν έναν συγκεκριμένο χρόνο μαζί σας και όχι την συνήθεια να σας παίρνουν τηλέφωνο όποτε έχουν κάποιο πρόβλημα. Συνήθως αυτό που λέω – και είναι αλήθεια – είναι: «Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το δεις εσύ με τον εαυτό σου». Άλλωστε, η θεραπεία γίνεται όταν ο Θεραπευτής πάρει την πληροφόρηση που χρειάζεται και μετά περνάει μέσα από τις διαδικασίες μόνος του. Ο καθένας είναι ο μοναδικός μάρτυρας της εσωτερικής του εξέλιξης.
 8. Μην υπόσχεστε περισσότερα από όσα μπορείτε να προσφέρετε. Μην υπόσχεστε αποτελέσματα γιατί δεν έχετε κανέναν έλεγχο στα αποτελέσματα.
 9. Να μιλάτε πάντοτε από την εμπειρία και όχι με βάση αυτά που έχετε διαβάσει.
 10. Να θυμάστε πως είσαστε απλά ένας Διευκολυντής. Διευκολύνετε τη θεραπεία, δεν θεραπεύετε. Πληρώνεστε για να βοηθήσετε τον Θεραπευτή που έρχεται σε εσάς να δει μια άλλη οπτική της ζωής και να ισορροπήσετε ή να καθαρίσετε το ενεργειακό του πεδίο. Τον βοηθάτε να δει τη ζωή κάτω από μια άλλη οπτική και να συνδέσει το παζλ της ζωής του. Τον βοηθάτε να πιστέψει στον εαυτό του και στις απεριόριστες δυνατότητές ου.
 11. Μην έχετε προσκόλληση στο επάγγελμα του ενεργειακού θεραπευτή. Ένας θεραπευτής μπορεί να θεραπεύει με πολλούς τρόπους. Αφήστε τη ζωή να σας οδηγήσει από μόνη της πού μπορείτε να εκδηλώσετε τη θεραπευτική σας δύναμη καλύτερα. Σήμερα μπορεί να είσαστε ένας ενεργειακός θεραπευτής, αύριο μπορεί τελικά να προωθείτε τη θεραπεία πουλώντας ασφάλειες ή ψωμί. Αφήστε τη ζωή να σάς οδηγήσει.
 12. Μη δημιουργείτε σχέσεις εξάρτησης με τους Θεραπευτές που έρχονται σε εσάς. Ευγενικά πάντα, κρατήστε απόσταση για να μπορέσετε να έχετε το χώρο σας και να παραμένετε αυθεντικοί. Αυτό θα σας χαρίσει διαύγεια. Έχω δει πως όταν δημιουργούνται σχέσεις εξάρτησης ή υπερβολικής προσκόλλησης ή προσδοκιών, πάντα βγαίνει θυμός από το μέρος του Θεραπευτή γιατί δεν παίρνει αυτό που θέλει. Σίγουρα όλοι θέλουν να έχουν έναν Διευκολυντή για φίλο και να μπορούν να έχουν συνεχόμενη επαφή μαζί του. Είναι σημαντικό όμως ο Θεραπευτής να καταλάβει πως ο Διευκολυντής χρειάζεται τον δικό του χώρο και να κατανοήσουν την ανάγκη του να ζει πιο απομονωμένος από τους άλλους.
 13. Η αγάπη προωθεί τη θεραπεία. Να είσαστε αγνοί, γεμάτοι αγάπη και συμπόνια για το άτομο που σας εμπιστεύεται.

Από τη ημέρα που άρχισα να βάζω όρια, απολαμβάνω το χρόνο που περνάω με τον Θεραπευτή και πάντοτε αφιερώνω κάτι παραπάνω στο χρόνο που έχω μαζί του. Εκείνη τη στιγμή έχει το 100% της προσοχής και της αγάπης μου και όταν τελειώσει η θεραπεία, δεν κάθομαι να σκεφτώ το χρόνο που έχασα ή να τρέχω να προλάβω τις δουλειές μου όπως συνήθιζα να κάνω. Παραμένω ήρεμη, αυθεντική και με διαύγεια πριν το ραντεβού και μετά γιατί ο Θεραπευτής έχει σεβαστεί αυτό που προσφέρω, πληρώνοντας το χρόνο που είμαι μαζί του. Μεταξύ μας έχουμε μια δίκαιη ανταλλαγή ενέργειας και ο καθένας έχει πάρει αυτό που χρειάζεται.

Κάθε μέρα κάνω κάτι για τη δωρεάν έμπνευση που μοιράζω από την ιστοσελίδα μου… όχι γιατί «πρέπει» αλλά έπειδή απολαμβάνω την διαδικασία. Αν όμως ξόδευα την ενέργειά μου όπως αναφέρθηκα παραπάνω, αν δεν είχα βάλει τα όριά μου, δε θα μπορούσα να το κάνω αυτό… θα ήμουν πολύ κουρασμένη για να προσφέρω.

Ας μη κρίνουμε το επάγγελμα του ενεργειακού θεραπευτή. Ας μη κρίνουμε κανέναν, δεν είναι σωστό. Να εύχεστε όλοι οι άνθρωποι να μπορούν να κάνουν επάγγελμα αυτό που αγαπούν, όποιο κι αν είναι αυτό. Η Γη χρειάζεται αγάπη για να προχωρήσει και ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν χωρίς προσκόλληση. Να εστιάζεστε στην ουσία.

Με αγάπη,
Έλενα

 

error: Alert: Content is protected

Send this to a friend