Γιατί είναι σημαντικό να αλληλεπιδράς με τη ζωή

H ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες. Αν δεν εκμεταλλεύεσαι όλα όσα έρχονται στο δρόμο σου, δεν θα μπορέσεις να είσαι σε αρμονία με την ουσιαστική φύση της ζωής.

Όταν έχεις Παρουσία, δηλαδή τέλεια ευθυγράμμιση με τον παρόντα χρόνο και μόνο, γνωρίζεις πότε χρειάζεται να δώσεις την προσοχή σου σε κάτι και πότε να το αφήσεις να σε προσπεράσει. Κάθε γεγονός, κάθε άνθρωπος, κάθε συμπεριφορά του σώματός σου, όταν χρειάζονται την προσοχή σου, έχουν πάντα κάτι να σου πουν, να σε διδάξουν, να σου καθρεπτίσουν για να δουλέψεις με τον εαυτό σου και να πας παρακάτω.

Δεν βρισκόμαστε εδώ για να είμαστε απαθείς στη ζωή, να αφήνουμε δηλαδή σημαντικές ευκαιρίες να γίνουμε καλύτεροι. Είμαστε εδώ ως ένα σύνολο και μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον. Όταν αλληλεπιδράς με ένα γκρινιάρικο αφεντικό ή σύντροφο ή φίλο, μαθαίνεις την υπομονή και την ανιδιοτελή αγάπη. Όταν φοβάσαι εκείνο ή το άλλο, εξασκείς την ανιδιοτελή υπηρεσία προς εκείνους που έχουν ανάγκη οπότε ο φόβος μαλακώνει καθώς ανοίγει η καρδιά. Όταν συμβαίνει μια απώλεια στη ζωή, μαθαίνεις να την αποδέχεσαι με χάρη όπως και τον πόνο που νιώθεις.

Κατά πόσο αφήνεις το Σύμπαν να σε καθοδηγεί και κατά πόσο το εγώ; Αυτή η απόφαση δημιουργεί μεγάλη διαφορά στη ζωή σου. Ποια δύναμη επιτρέπεις να πάρει τα ηνία του σώματός σου; Και όταν μιλάω για σώμα, εννοώ το υλικό σώμα, τις σκέψεις και τα συναισθήματα.

Πολλοί φοβούνται τη ζωή γιατί έχουν πληγωθεί. Μα το εγώ πληγώνεται, όχι το Σύμπαν που είσαι. Το εγώ νιώθει απόρριψη, φόβο, ζήλια, θυμό, υπερβολική χαρά. Αν αφήσεις τα ηνία του σώματος να τα αναλάβει το Σύμπαν, θα ζεις με ευδαιμονία και αγάπη. Κάθε αλληλεπίδρασή σου με τα γεγονότα της ζωής και τους ανθρώπους, θα είναι για σένα πολύτιμες ευκαιρίες να εξασκείς την ανώτερη ποιότητα του νου και να απλώνεις φως στον κόσμο.

Είμαστε συνοδοιπόροι στο ίδιο ταξίδι. Με τον ίδιο σκοπό στην καρδιά. Να αφυπνιστούμε. Από αγάπη στο όνομα της αγάπης.

Τόσο απλά.

Με αγάπη,
Έλενα

error: Alert: Content is protected

Send this to a friend